NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
Cegled este un oras din judetul Pest, Ungaria, la aproximativ 70 de kilometri distanta de capitala tarii, Budapesta. Exista diverse discutii legate de numele acestui asezamant, unii considerand ca initial era Szeglet, care inseamna „Colt”, iar altii sustin ca vine de la un nume propriu. Cert este ca zona este locuita inca din Epoca de Cupru si a fost mentionata pentru prima data intr-un decret, in anul 1290, de catre Ladislau al IV-lea al Ungariei. Orasul a inceput sa devina prosper in timpul dinastiei Arpad, insa in secolul al treisprezecelea, mongolii au invadat tara, lasand-o in ruine.
 
Mult mai tarziu, in timpul regimului socialist, agricultura si industria electricitatii au devenit prioritare, insa dupa caderea acestui regim au inceput sa decada. Astfel, multi dintre locuitori au plecat spre orase mai mari. Astazi se pare ca orasul Cegled si-a regasit echilibrul, turismul fiind bazat in special pe atragerea oamenilor pentru apele termale de aici.

 

Hotel Best Western Aquarell 4*

Deschis in 2007, hotelul este a┼čezat in vecinatatea Strandului si a Baii medicinale si langa aquaparkul Aqua Centrum, la 7 km de centru orasului.
Masa: demipensiune
vezi oferta