NEWSLETTER Fii mereu la curent cu ofertele noastre
LAST MINUTE
  BILETE DE AVION
Documentele de calatorie
La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport valabil 6 luni pentru tarile non UE si a unei carti de identitate valabila 6 luni pentru tarile membre ale Uniunii Europene.
Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa detina pasaport valabil sau carte de identitate in functie de regimul tarii in care calatoresc, sa fie insotiti de cel putin un adult si sa aiba asupra lor acordul pentru calatorie al ambilor parinti (sau al parintelui care nu ii insoteste), legalizat la notariat. Adultul insotitor, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba asupra sa cazierul judiciar.
Informatii suplimentare despre conditiile de calatorie in alte tari se pot obtine de la serviciile de frontiera. Tarile in care nu se poate calatori fara viza sunt mentionate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Agentia nu isi asuma nicio responsabilitate vizavi de turistii care nu pot trece frontiera datorita lipsei documentelor necesare sau in cazul in care serviciile de frontiera refuza accesul acestora in alte tari.
Asigurarea medicala de calatorie este obligatorie pentru tarile non UE si este facultativa pentru tarile membre UE. Agentia noastra insa, iti recomanda sa ai asigurare medicala in orice calatorie in strainatate. In acelasi timp iti recomandam la contractarea unui pachet turistic sa inchei si asigurarea storno, pentru a te pune la adapost de eventualele neplaceri privind retragerea sau anularea calatoriei.
 
Unitatile de cazare
Hotelurile sunt clasificate conform normelor din tara respectiva. In momentul actual nu exista un sistem unic de clasificare la nivel mondial. Fiecare tara are alt regulament de clasificare al hotelurilor, de aceea nu putem compara hotelurile din aceeasi categorie din tari diferite. In catalogul de fata, in dreptul fiecarei unitati de cazare vei gasi parerea noastra, subiectiva despre serviciile oferite.

Ziua hoteliera incepe dupa ora 14:00 (poate sa ajunga pana la 18:00) la sosire, iar la plecare, la sfarsitul sejurului, ea poate varia in intervalul 09:00–12:00. Agentia partenera reprezentanta va pune la dispozitia turistilor conditiile de check-out. Dupa predarea camerelor poti discuta la receptie despre pastrarea bagajelor tale intr-o camera special amenajata pentru acest lucru.
 
Grecia
La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de indentitate valabila cel putin 6 luni.
Limitele de viteza in Grecia sunt urmatoarele: in oras 50 km/h, pe drum deschis 90 km/h, pe autostrada 100 km/h.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care sa necesite interventia imediata a autoritatilor grecesti, apeleaza unul dintre numerele de urgenta de aici: 110 – serviciul de urgente politie sau 112 – numar general pentru politie, ambulanta si pompieri.
Regulamentul vamal grec contine reglementari similare cu ale celorlalte tari membre ale Uniunii Europene. Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: tigari – 200 bucati, bauturi alcoolice – 1 litru si parfumuri – 50 g.

 
Turcia
Pentru calatoria in Turcia, la frontiera, este obligatorie detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni.
Limitele de viteza in Turcia sunt urmatoarele: in oras 50 km/h, pe drum deschis 90 km/h, iar pe autostrada: 90 km/h.
In cazul unor incidente grave petrecute pe teritoriu turcesc care sa necesite interventia imediata a autoritatilor, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta: 155 – politia rutiera, 112 – salvarea, 110 – pompierii.

 
Bulgaria
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Bulgaria. Intrarea in Bulgaria este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul acestui stat. Atentie, autoritatile de politie retin cu mare usurinta permisele de conducere, chiar si pentru depasiri ale vitezei maxime admise cu numai 5 km/h.
 
Croatia
Se recomanda obtinerea unui permis de conducere international. Starea generala a drumurilor este buna. Viteza legala maxima este de 50 km/h in localitati, 80 km/h in afara localitatilor si 130 km/h pe autostrazi.
Cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare in Croatia, pentru calatorii in scop de turism, vizita, afaceri, activitati sportive care nu depasesc 90 de zile.
 
Italia
Cetatenii romani pot calatori in Italia pe baza actului de identitate valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Italiei. Acestia beneficiaza de un control minim la trecerea frontierei, ce consta intr-o verificare rapida a documentelor de identitate.
Tel. de urgenta: 0039 345 230 24 89 - Este strict pentru cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, disponibil 24h. In categoria acestor situatii se incadreaza accidentele cu victime, decesele, calamitatile si alte situatii de pericol sau cu caracter extraordinar.
 
Muntenegru
Circulatia este normala, pe partea dreapta, viteza legala in localitati fiind de 60 km/h si in afara de 80 km/h. Amenzile pentru abateri de la normele de circulatie sunt intre 20 si 50 €.
Cetatenii romani nu au nevoie de vize pentru intrarea in Muntenegru si au drept de sedere de maxim 90 zile.

 
Portugalia
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Portugalia. Intrarea in Portugalia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni. In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, iti recomandam sa contactezi politia locala precum si cel mai apropiat oficiu consular roman. In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor portugheze, trebuie apelat numarul de urgenta 112. Atentie! Daca suni din greseala la 112, nu inchide! In caz contrar, se poate trimite o masina in locul in care te afli, pentru a vedea daca totul este in regula!
 
Spania
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Spania. Intrarea in Spania este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate valabile cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Spaniei, insa pentru unele dintre excursiile optionale prezentate este obligatoriu sa detii pasaport.
Spaniolii interzic folosirea claxoanelor in localitati si verifica actele cu sarguinta, asa ca este indicat sa ai in permanenta in buzunar carnetul de conducere. Limita de viteza este de 60 km/h in orase, 90 km/h pe drumurile regionale, 100 km/h pe cele nationale si 120 km/h pe autostrazi.